Vârstnicul Cook a vorbit la masa rotundă din cadrul Summit-ului pentru libertate religioasă de la Notre Dame

Elder-Cook

Conducători religioși și gânditori remarcabili s-au adunat în campusul Universității Notre Dame în perioada 28-29 iunie, cu ocazia deschiderii Summit-ului pentru libertate religioasă de la Notre Dame.

În timpul discuției interconfesionale, conducători catolici, penticostali și sfinți din zilele din urmă au vorbit despre puterea religiei și despre necesitatea de a apăra libertatea religioasă într-un mod care să protejeze persoanele din religii diferite, precum și pe cele care nu fac parte din nicio religie.

Elder-Cook-Notre-Dame

Eminența sa cardinalul Timothy Dolan, arhiepiscop al orașului New York din anul 2009, a rostit discursul principal în cadrul primului Summit pentru libertate religioasă desfășurat la Universitatea Notre Dame. Apoi, au vorbit alți trei conducători. Vârstnicul Quentin L. Cook, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli; dr. Jacqueline Rivers, membră a Bisericii Penticostale și director al Seymour Institute for Black Church and Policy Studies (Institutul Seymour pentru studii privind Biserica persoanelor de culoare și politicile); și rabinul Meir Soloveichik din congregația Shearith Israel din New York.

„Astăzi, rugămintea mea este ca toate religiile să conlucreze pentru a apăra credința și libertatea religioasă într-un mod care să protejeze persoanele de religii diferite, precum și pe cele care nu fac parte din nicio religie”, a spus vârstnicul Cook, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă.

„Catolicii, evanghelicii, evreii, musulmanii, sfinții din zilele din urmă și cei din alte religii trebuie să facă parte dintr-o coaliție a religiilor care să ajute, să fie asemenea unui sanctuar și să susțină libertatea religioasă în întreaga lume. Nu doar că trebuie să ne protejăm posibilitatea de a ne mărturisi religia, ci, de asemenea, să protejăm dreptul fiecărei religii de a-și administra propriile doctrine și legi.”

Elder-Cook-Notre-Dame

Cardinalul Dolan, rabinul Soloveichik și dr. Rivers au fost implicați fiecare într-o discuție alături de conducători din cadrul Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă.

În anul 2017, cardinalul Dolan și rabinul Soloveichik au vorbit și au avut întâlniri cu vârstnicul David A. Bednar, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli, la New York. În anul 2016, vârstnicul Jeffrey R. Holland a ajutat la onorarea cardinalului Dolan cu premiul Visionary Leadership în cadrul Latter-day Saint Professional Association (Asociația profesională a sfinților din zilele din urmă) din New York.

În  anul 2016, rabinul Soloveichik a vizitat Centrul UBY din Ierusalim împreună cu vârstnicii Cook și Holland. Vârstnicul Cook a vizitat sinagoga rabinului de patru ori. Președintele M. Russell Ballard, președintele în exercițiu al Cvorumului celor Doisprezece Apostoli, l-a vizitat pe rabinul Soloveichik și sinagoga sa în luna noiembrie a anului 2019.

Dr. Rivers și președintele Henry B. Eyring, al doilea consilier în Prima Președinție a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, au rostit cuvântări în cadrul conferinței privind căsătoria de la Vatican, desfășurată în anul 2014. În anul 2015, dânsa a fost, de asemenea, la Philadelphia, la Adunarea mondială a familiilor, desfășurată de Biserica Catolică, împreună cu vârstnicul D. Todd Christofferson, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli, după care a vorbit în cadrul UBY în Provo, Utah, mai târziu în acel an.

Se așteaptă ca următoarele summit-uri pentru libertate religioasă să aibă loc la Roma, în anul 2022, și la Ierusalim, în anul 2023.