Un mesaj video special de speranță și vindecare din partea profetului va fi publicat în data de 20 noiembrie

Russell M. Nelson

Russell M. Nelson, profetul și președintele Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, va împărtăși lumii un mesaj video special, în data de 20 noiembrie 2020, la ora 11 a.m OSM (20:00 ora României).

Acest mesaj video de 11 minute se va concentra asupra modurilor prin care putem găsi speranță și vindecare prin Isus Hristos în această perioadă de scindare și instabilitate semnificative la nivel mondial.Va fi publicat pe conturile președintelui Nelson de pe rețelele de socializare (Facebook, Instagram, Twitter) și pe canalul principal de YouTube al Bisericii în 31 de limbi. După aceea, mesajul video va fi pus imediat la dispoziție pentru a fi urmărit la cerere și pentru a fi descărcat de pe Newsroom.ChurchofJesusChrist.org și din aplicația Bisericii Gospel Media (Media despre Evanghelie).

Președintele Nelson este apostol al Domnului Isus Hristos începând din anul 1984. Dânsul a devenit conducătorul Bisericii în luna ianuarie a anului 2018. Perioada de până acum a slujirii dânsului în calitate de președinte este marcată de slujirea la nivel mondial (dânsul a vizitat 32 de țări și teritorii ale S.U.A.), de creșterea numărului de temple care se construiesc (locurile noastre cele mai sacre) și de schimbarea organizațională profundă. Începând din cadrul Conferinței Generale din luna aprilie a anului 2018, în care dânsul a fost susținut președinte al Bisericii, președintele Nelson a început să prezinte frecvent schimbări menite să-i ajute pe sfinți să slujească într-un mod mai asemănător celui al lui Isus Hristos și să sublinieze mai bine locul central al Salvatorului în lume și în tot ce face Biserica.

Înainte de a deveni conducător religios la nivel mondial, președintele Nelson a fost chirurg cardiolog inovator. Când era chirurg rezident, în Minnesota, în anul 1951, dânsul a ajutat în cadrul cercetării și creării primului aparat pentru inimă și plămâni folosit în cadrul unei intervenții chirurgicale pe cord deschis. Dânsul a făcut prima intervenție chirurgicală pe cord deschis din Utah, în anul 1955. A slujit în calitate de președinte al Societății pentru Chirurgie Vasculară, director al Consiliului de Administrație American al Chirurgiei Toracice, președinte al Consiliului de Chirurgie Cardiovasculară al Asociației Americane a Inimii și președinte al Asociației Medicale a statului Utah. Dânsul a scris numeroase capitole în cărți din domeniul medical și în alte publicații. A vizitat, în interes profesional, și a ținut prelegeri în cadrul multor organizații de pe tot cuprinsul Statelor Unite și din alte națiuni.

Președintele Nelson are 10 copii (nouă fete și un băiat), 57 de nepoți și 127 de strănepoți. Prima sa soție (și mama celor 10 copii ai dânșilor), Dantzel, a murit în urmă cu aproape 16 ani. Două dintre fiicele dânșilor (Wendy și Emily) au murit de cancer. Dânsul și a doua sa soție, Wendy, sunt căsătoriți din anul 2006.