Participare limitată la preaslăvirea în persoană în casele de întruniri din Moldova

Biserica folosește o abordare plină de precauție cu privire la limitările cauzate de COVID-19

covid-19-worship-latter-day-saints

Biserica a autorizat o revenire treptată la unele aspecte ale adunărilor de preaslăvire și activităților sale săptămânale în multe locuri din întreaga lume. Prima Președinție a oferit îndrumări actualizate pentru a ajuta conducătorii și membrii să sporească implicarea activă, sigură, în ceea ce privește preaslăvirea și alte activități în timpul pandemiei. Aceasta include îndrumare cu privire la adunări de preaslăvire în persoană limitate din casele de întruniri din unele părți ale lumii.

Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă din Moldova urmează îndrumările Președinției Zonei Est, Europa și pe cele ale guvernelor și ale profesioniștilor din domeniul sănătății, pe măsură ce are în vedere o întoarcere plină de precauție la procedurile normale de funcționare întrerupte de COVID-19.

Biserica înaintează în multe zone din lume cu multă precauție, urmând întotdeauna cu strictețe îndrumările guvernelor pentru a preveni răspândirea pandemiei. „Siguranța și bunăstarea dumneavoastră vor fi întotdeauna cea mai importantă grijă a noastră”, a spus profetul și președintele Bisericii, Russell M. Nelson.

„Biserica din Moldova ia măsuri pentru reluarea adunărilor de duminica față în față. Într-o primă etapă, va avea loc o adunare de împărtășanie de 20 de minute – aceasta fiind doar pentru acei membri care nu au posibilitatea de a lua din împărtășanie în propriile cămine. Aceasta este o schimbare importantă pentru membrii Bisericii care își doresc nespus să dezvolte o legătură mai strânsă cu Domnul și înțeleg importanța împărtășaniei”, a spus Serghei Covali, purtătorul de cuvânt al Bisericii în Moldova.

Conducătorii locali ai Bisericii vor continua să încurajeze membrii să respecte măsurile de prevenire păstrând distanța socială, rămânând izolați când sunt bolnavi și urmând recomandările altor autorități de sănătate publică. Dacă membrii au întrebări cu privire la disponibilitatea adunărilor în orașul/zona lor, ei sunt încurajați să-și contacteze conducătorii locali ai Bisericii. De asemenea, vizitatorii îl pot contacta pe Serghei Covali covali.law@gmail.com dacă au orice întrebări cu privire la participarea la adunările Bisericii.

„Suntem recunoscători pentru credința membrilor noștri din perioada în care au preaslăvit acasă și suntem recunoscători pentru binecuvântările care vor apărea pe măsură ce ne vom aduna pentru preaslăvire și activități”, a spus Prima Președinție.