Noua modalitate de recomandare a unei persoane vă ajută să vă puneți prietenii în legătură cu misionarii

Acum puteți lucra direct cu misionarii

Missionary-Photo

Recentele actualizări ale sistemului prin care se recomandă persoane misionarilor pus la dispoziția membrilor, care au fost făcute la începutul lunii septembrie, simplifică și îmbunătățesc experiența prin care vă ajutați prietenii să se întâlnească cu misionarii.

Un membru al Bisericii, Kenneth „KB” Boggs, și-a împărtășit experiența privind modul prin care l-a ajutat pe prietenul său să se întâlnească cu misionarii într-o nouă prezentare video. „Mă gândeam la Chris de ceva timp. Am crescut împreună încă din școala generală, dar nu i-am spus niciodată că sunt membru al Bisericii.”

Împreună cu prietenul său Mike Madsen, KB le-a prezentat Evanghelia lui Chris și Katy Bush, un cuplu care căuta o biserică și dorea să se apropie mai mult de religie în viața lor. „Îmi amintesc că l-am implorat pe Dumnezeu pentru a primi îndrumare și ajutor”, a spus Chris. „Și, după aproximativ o săptămână sau două, m-a sunat un prieten din copilărie, KB… Când mi-a spus [că este membru], am fost luat prin surprindere, dar știam ce fel de om este și știu că, dacă este membru al Bisericii, există, evident, un motiv pentru acest fapt.”

Katy și Chris au fost de acord să se întâlnească cu misionari după ce Mike și KB i-au vizitat. Chris își amintește: „De fapt, Mike i-a contactat pe misionari în numele nostru, iar ei m-au sunat în mai puțin de 30 de minute”.

Procesul de recomandare

Noul proces de recomandare este conceput pentru a pune misionarii în legătură cu persoanele recomandate imediat, astfel încât ei să poată planifica o experiență care să-l ajute pe prietenul lor să se implice cât mai mult în lecțiile despre Evanghelie.

Când prietenul sau cunoștința dumneavoastră este de acord să se întâlnească cu misionarii, trebuie pur și simplu să completați un formular de recomandare prin intermediul aplicației Instrumente pentru membri (disponibilă pentru Apple sau Android) sau pe pagina pentru recomandare de pe ChurchofJesuschrist.org. De asemenea, puteți lăsa informațiile de contact și o notă pentru misionari.

După trimiterea formularului, o soră misionară desemnată să ajute cu persoanele recomandate vă va contacta. Ea va desemna recomandarea către zona corectă și vă va ajuta să luați legătura cu misionarii locali.

Misionarii locali vor primi, de asemenea, informațiile dumneavoastră de contact o dată cu recomandarea. Acest lucru vă permite să discutați despre situația și nevoile prietenului dumneavoastră, pe care l-ați recomandat, cu misionarii locali. Puteți vorbi cu ei despre cum vă puteți ajuta prietenul să aibă o experiență extraordinară. În plus, aveți opțiunea de a vă implica în lecțiile misionare cât de mult doriți.

Să predăm împreună

„Misionarii sunt învățați că fiecare recomandare primită de la un membru trebuie tratată ca fiind ceva prețios” a spus vârstnicul Marcus B. Nash, din Cei Șaptezeci. „Când misionarii primesc o recomandare, ei sunt învățați să vă întrebe cum pot îl ajuta cel mai bine pe prietenul dumneavoastră. Pe măsură ce membrii și misionarii lucrează împreună, Domnul îi va inspira în crearea unei experiențe pline de însemnătate pentru a-i ajuta pe prietenii dumneavoastră să se apropie de Isus Hristos”.

Despre lucrul cu familia Bush, Mike a spus: „Zilele în care trăim sunt incredibile, deoarece eu și prietenul meu KB am putut fi împreună la fiecare lecție misionară. Micile telefoane erau așezate pe masă și este aproape ca și cum am fi fost în aceeași încăpere”.

Acest nou proces interactiv va deschide porțile pentru a vă susține și încuraja prietenii care sunt interesați de Evanghelia lui Isus Hristos. Aceste schimbări privind recomandările sunt oferite în prezent în 33 de limbi. Instruirea și extinderea acestor acțiuni vor continua să fie puse în practică în viitor.

Accesați https://www.churchofjesuschrist.org/referrals/?lang=ron pentru a afla mai multe sau pentru a trimite o recomandare.