Biserica găzduiește evenimente din cadrul Conferinței Națiunilor Unite din orașul Salt Lake

Biserica găzduiește evenimente din cadrul Conferinței Națiunilor Unite din orașul Salt Lake

În perioada 26-28 August, în orașul Salt Lake, conducătorii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă au găzduit evenimente asociate celei de a 68-a Conferințe a Națiunilor Unite privind Societatea Civilă. Mii de participanți s-au aflat în capitala statului Utah, primul oraș din Statele Unite care găzduiește evenimentul anual ce se organizează de obicei la sediul central al Națiunilor Unite (O.N.U.) din orașul New York.

Un scurt istoric al evenimentelor se găsește mai jos (video în limba engleză).

Organizația Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă, brațul umanitar al Bisericii, s-a alăturat organizației Feeding Children Everywhere, companiei American Airlines și JustServe pentru a pregăti 375.000 de mese pentru copiii aflați în nevoie, eveniment ce face parte din conferința care se desfășoară la Salt Palace Convention Center.

Sora Sharon Eubank, președinta organizației Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă și prima consilieră în președinția generală a Societății de Alinare, a spus: „Sunt extrem de uimită de cât de mulți oameni au venit. Oamenii care au probleme cu procurarea hranei – îi putem ajuta cu ușurință dacă ne adunăm și facem ceva.Este important ca noi să putem să aducem oamenii împreună”. Sora Eubank a adăugat: „Așa arăți că Îl iubești pe Dumnezeu și îți iubești aproapele”.

Dave Green, președintele organizației Feeding Children Everywhere, a spus: „Nu am putea să facem aceste lucruri fără ajutorul voluntarilor care slujesc alături de noi. Ne-am dat seama că multe familii americane se chinuie să pună mâncare pe masă deoarece nu au bani suficienți”.

Voluntara Sarah Parson, de la organizația Lifting Hands International, a explicat: „Îmi place că ni s-a oferit această ocazia ca noi să venim și să facem ceva atât de importat”.

Mark Maxfield, de la Salt Lake Rotary Club, a spus: „Am cunoscut oameni din toată lumea astăzi. Cred că această conferință nu este despre faptul de a da cuiva un pește pentru o zi, ci despre faptul de a-i ajuta să învețe cum să pescuiască toată viața”.

Alison Smale, subsecretara generală pentru comunicare la nivel global, care marți a ajutat la strângerea alimentelor, a spus: „Această acțiune este foarte bine organizată și înrădăcinată în comunitate. Cred că instinctul uman de bază este de a ajuta alți oameni… Acesta este un mod de a ne organiza pentru a face acest lucru”.

Vârstnicul Allen D. Haynie, din Cei Șaptezeci, a spus: „A fost minunat că dânsa a luat decizia de a veni aici și a vedea ce se întâmplă cu proiectul de slujire. Cred că este vorba despre faptul de a permite tuturor să vadă ce pot oamenii să facă când se unesc atunci când le pasă de ceva care este important, precum faptul de a hrăni copiii”. De fapt, dânsul și-a exprimat aprecierea față de toți voluntarii.

O.N.U. a oferit organizației Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă statut ECOSOC (Economic and Social Council - Consiliul Economic și Social). Site-ul JustServe a fost folosit ca mijloc de recrutare de voluntari din cadrul comunității pentru proiectul de slujire.

Tema conferinței de anul acesta este: „A construi orașe și comunități sustenabile și care să includă pe toată lumea”.

Sabita Geer, reprezentanta la O.N.U. din partea O.N.G.-ului Brahma Kumaris, o mișcare spirituală hindu, a spus: „În loc să facem ceva în mod spontan, dacă lucrezi din inimă… rezultatul va fi ceva sustenabil”.

Marți seara, Corul Tabernacolului din Piața Templului a susținut un concert privat în Centrul de conferințe pentru participanții de la conferința O.N.U.

Marți dimineața, sora Eubank a participat la o sesiune a conferinței, care a avut ca temă societatea civilă și a discutat despre pregătirea în caz de dezastru la nivel de comunitate. „Ținând cont de cei 21 de ani ai mei de experiență, sunt convinsă că toți pot face ceva la o scară mică.”Dânsa a continuat: „În unele locuri, acest lucru înseamnă asamblarea de kituri sofisticate utile 72 de ore, pe care le depozităm undeva. În alte locuri, ar putea însemna faptul de a pune un aliment de bază precum orezul într-o sticlă de suc și de a-l depozita sub pat de fiecare dată când gătești, pentru a avea ceva de rezervă dacă vor exista perioade în care mâncarea și apa se găsesc greu”.

Episcopul Gérald Caussé, din Episcopatul care prezidează, care a vorbit miercuri după amiaza în timpul sesiunii plenare de încheiere a conferinței, a spus: „Suntem emoționați să vedem o mulțime de națiuni și organizații care se unesc pentru a face această lume un loc mai bun pentru toată omenirea”.

Episcopul Caussé a mai spus: „Tot așa cum faptul de a ne proteja planeta necesită anumite sacrificii personale demne, tot așa și noi putem face sacrificii pentru a-i susține și a-i include pe cei din jurul nostru, oricine ar fi ei”.

Dânsul a mai adăugat: „Vouă, tinerilor care vă aflați astăzi aici, vreau să vă spun că mă simt învigorat de cât de doritori sunteți să îmbunătățiți vieți. Arătați-ne calea; preluați ștafeta; mențineți flacăra; canalizați-vă entuziasmul; găsiți moduri de a sluji în cartierele, comunitățile, orașele, țările și congregațiile voastre. Slujiți acasă și în străinătate. Făcând astfel, cei pe care îi ajutați vor fi binecuvântați, dar și voi”.

Episcopul Caussé a raportat că au fost strânse aproximativ 501.000 de porți de mâncare de către peste 4.000 de voluntari, depășind țelul proiectului de slujire cu peste 126.000 de porții.

În timpul conferinței, participanții au avut, de asemenea, ocazia de a vizita Welfare Square, un complex al Bisericii, și de a vedea o expoziție din centrul pentru convenții, intitulată „Conectare – Apartenență”, despre organizația Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă și despre site-urile JustServe și FamilySearch.

Mai multă informație referitor la cea de a 68-a Conferință a Națiunilor Unite aflați pe newsroom.churchofjesuschrist.org