Cum urmez îndemnul Ascultă-L: D. Todd Christofferson 

Vârstnicul D. Todd Christofferson spune că trebuie să fim întotdeauna pregătiți să urmăm îndemnul #AscultaL.

Nu-I poți spune lui Dumnezeu (zâmbește) cum și când să răspundă la rugăciunile noastre. Nu-I poți dicta. Trebuie să spui: „Sunt întotdeauna deschis, sunt întotdeauna pregătit, sunt întotdeauna dornic să ascult”.

Cu ani în urmă, când eram adolescent, am avut ocazia să fiu în Dumbrava Sacră. Am intrat singur acolo, nu mai era nimeni în jur. Și m-am gândit: „Acesta este, într-adevăr, cadrul perfect în care să mă rog și să primesc tipurile de răspunsuri pe care le-a primit Joseph Smith aici, chiar în acest loc”.

Și voiam un fel de confirmare, orice mi-ar fi dat Domnul și oricum mi-ar fi vorbit, despre tot ce se întâmplase acolo și despre adevărul privind restaurarea Evangheliei.

Așa că trebuie să spun că am fost foarte sincer. M-am rugat cu sinceritate profundă mult timp. Dar nu s-a întâmplat nimic. Nu am primit nimic, nu am primit niciun răspuns. Nu am auzit nimic. Așa că, în cele din urmă, am renunțat și am plecat. Și, în mod evident, am fost dezamăgit; nu știam ce făcusem greșit sau ce ar fi trebuit să fac și nu am făcut. Și m-am gândit mult la aceasta.

După… aproximativ șase săptămâni, eram acasă. Citeam din Cartea lui Mormon și cugetam, în liniște, pentru o clipă. Și, apoi, chiar fără să întreb, am fost copleșit de acel spirit de confirmare, atunci când Spiritul Sfânt vorbește spiritului nostru. Și am știut, am știut.

Dar am învățat din acea experiență că nu-I poți spune lui Dumnezeu (zâmbește) cum și când să răspundă la rugăciunile noastre. Nu-I poți dicta. Trebuie să spui: „Sunt întotdeauna deschis, sunt întotdeauna pregătit, sunt întotdeauna dornic să ascult”.

Așadar, m-a învățat multe. M-a învățat că El, într-adevărat, răspunde și noi Îl ascultăm, dar este așa cum hotărăște că este cel mai bine în înțelepciunea Sa și în dragostea Sa.

#HearHim, #AscultăL